- 1 db nagy cékla
- 20 dkg kecskesajtkrém
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 doboz kaviár
- só
- bors
1 tk olívaolaj
½ fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
400 g paradicsom
2 doboz (400 g-osak) daraboltparadicsom-konzerv
1 l zöldségleves-alaplé
1 csokor bazsalikom + a tálaláshoz
só
bors
100 g natúr görög joghurt
400 g konyhakész tortellini
parmezán
1. Lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a babérleveleket, a megmosott, apróra kockázott paradicsomot, és fonnyasszuk meg azt is.
2. Forgassuk a hagymás-paradicsomos keverékbe a darabolt paradicsomot a levével együtt, öntsük fel az alaplével, majd keverjük hozzá a bazsalikom lecsipkedett leveleit, és közepes lángon főzzük a levest 15 percig. Közben sózzuk és borsozzuk meg.
3. Húzzuk le a levest a tűzről, és a babérlevelek eltávolítása után pürésítsük botmixerrel. Dúsítsuk a levest a joghurttal, majd forgassuk bele a tortellinit, és főzzük készre. Melegen, egy kevés felaprított bazsalikommal és leforgácsolt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
1. Olajozz ki egy nagyobb kávés bögrét.
2. Az összes hozzávalót keverd össze és öntsd a bögrébe.
3. Tedd a bögrét másfél percre a mikróba a legmagasabb fokozaton. Ne lepődj meg, mert fel fog fújódni a süteményed.
4. Ha ennyi idő alatt nem emelkedik meg a teteje, tedd vissza még egy kis időre a mikróba. Három percnél tovább semmiképp ne süsd.A lényeg, hogy puha maradjon belül, akkor az igazi.
Esetleg,ha megtetszett a cikk megköszönöm a megosztást valamint ha több bejegyzésemet szeretnéd látni nézz szét az ajánlóban, hátha megtetszik valamelyik.
A face oldalamat Itt találod.
Szívesen várom a leveleket kérdéseket és kéréseket is.