Őszi receptek a hétre :)

Paradicsomleves  TORTELLINIVEL: 

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE)

1 tk olívaolaj

½ fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 db babérlevél

400 g paradicsom

2 doboz (400 g-osak) daraboltparadicsom-konzerv

1 l zöldségleves-alaplé

1 csokor bazsalikom + a tálaláshoz



bors

100 g natúr görög joghurt

400 g konyhakész tortellini

parmezán

Elkészítés:

1. Lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a babérleveleket, a megmosott, apróra kockázott paradicsomot, és fonnyasszuk meg azt is.

2. Forgassuk a hagymás-paradicsomos keverékbe a darabolt paradicsomot a levével együtt, öntsük fel az alaplével, majd keverjük hozzá a bazsalikom lecsipkedett leveleit, és közepes lángon főzzük a levest 15 percig. Közben sózzuk és borsozzuk meg.

3. Húzzuk le a levest a tűzről, és a babérlevelek eltávolítása után pürésítsük botmixerrel. Dúsítsuk a levest a joghurttal, majd forgassuk bele a tortellinit, és főzzük készre. Melegen, egy kevés felaprított bazsalikommal és leforgácsolt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

KECSKESAJTOS CÉKLARAVIOLI KAVIÁROS TEJFÖLHABBAL:

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db nagy cékla
  • 20 dkg kecskesajtkrém
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 doboz kaviár
  • bors

Elkészítés: 

  1. A céklát megmossuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. A kecskesajtot tálba tesszük, megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. 
  2. A céklát hagyjuk kissé kihűlni, majd meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. Pogácsaszaggatóval kisebb és nagyobb korongokat szúrunk ki a céklaszeletekből. A kisebbekre halmozzuk a tölteléket egy kiskanál vagy habzsák segítségével, majd a nagyobbakkal befedjük. Adagonként 3 darabot teszünk egy tányérba. Tejföllel és kaviárral tálaljuk.

Csokimámor

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Olajozz ki egy nagyobb kávés bögrét.

2. Az összes hozzávalót keverd össze és öntsd a bögrébe.

3. Tedd a bögrét másfél percre a mikróba a legmagasabb fokozaton. Ne lepődj meg, mert fel fog fújódni a süteményed.

4. Ha ennyi idő alatt nem emelkedik meg a teteje, tedd vissza még egy kis időre a mikróba. Három percnél tovább semmiképp ne süsd.A lényeg, hogy puha maradjon belül, akkor az igazi.

Esetleg,ha megtetszett a cikk megköszönöm a megosztást valamint ha több bejegyzésemet szeretnéd látni nézz szét az ajánlóban, hátha megtetszik valamelyik. 

A face oldalamat Itt találod. 

Szívesen várom a leveleket kérdéseket és kéréseket is. 

 

Tovább a blogra »