Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
Sötétvágyak

Őszi receptek a hétre :)

Paradicsomleves  TORTELLINIVEL: 

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE)m01a9213

1 tk olívaolaj
½ fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
400 g paradicsom
2 doboz (400 g-osak) daraboltparadicsom-konzerv
1 l zöldségleves-alaplé
1 csokor bazsalikom + a tálaláshoz

bors
100 g natúr görög joghurt
400 g konyhakész tortellini
parmezán

Elkészítés:

1. Lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a babérleveleket, a megmosott, apróra kockázott paradicsomot, és fonnyasszuk meg azt is.
2. Forgassuk a hagymás-paradicsomos keverékbe a darabolt paradicsomot a levével együtt, öntsük fel az alaplével, majd keverjük hozzá a bazsalikom lecsipkedett leveleit, és közepes lángon főzzük a levest 15 percig. Közben sózzuk és borsozzuk meg.
3. Húzzuk le a levest a tűzről, és a babérlevelek eltávolítása után pürésítsük botmixerrel. Dúsítsuk a levest a joghurttal, majd forgassuk bele a tortellinit, és főzzük készre. Melegen, egy kevés felaprított bazsalikommal és leforgácsolt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc

KECSKESAJTOS CÉKLARAVIOLI KAVIÁROS TEJFÖLHABBAL:

HOZZÁVALÓK:crop_201609071119_ceklaravioli

  • 1 db nagy cékla
  • 20 dkg kecskesajtkrém
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 doboz kaviár
  • bors

Elkészítés: 

  1. A céklát megmossuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. A kecskesajtot tálba tesszük, megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. 
  2. A céklát hagyjuk kissé kihűlni, majd meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. Pogácsaszaggatóval kisebb és nagyobb korongokat szúrunk ki a céklaszeletekből. A kisebbekre halmozzuk a tölteléket egy kiskanál vagy habzsák segítségével, majd a nagyobbakkal befedjük. Adagonként 3 darabot teszünk egy tányérba. Tejföllel és kaviárral tálaljuk.

Csokimámor

 

Hozzávalók:620x0

  • 4 csapott evőkanál alacsony szénhidráttartalmú liszt (pl. zabpehelyliszt, kókuszliszt, vagy Norbi liszt)
  • 2 evőkanál natúr kakaó por
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszzsír
  • 1  tk. Lovely Sweet édesítő
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 evőkanál tej vagy 2 evőkanál tejszín+1 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Elkészítés:

1. Olajozz ki egy nagyobb kávés bögrét.
2. Az összes hozzávalót keverd össze és öntsd a bögrébe.
3. Tedd a bögrét másfél percre a mikróba a legmagasabb fokozaton. Ne lepődj meg, mert fel fog fújódni a süteményed.
4. Ha ennyi idő alatt nem emelkedik meg a teteje, tedd vissza még egy kis időre a mikróba. Három percnél tovább semmiképp ne süsd.A lényeg, hogy puha maradjon belül, akkor az igazi.

 

Esetleg,ha megtetszett a cikk megköszönöm a megosztást valamint ha több bejegyzésemet szeretnéd látni nézz szét az ajánlóban, hátha megtetszik valamelyik. 

A face oldalamat Itt találod. 

Szívesen várom a leveleket kérdéseket és kéréseket is. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!